Eskilstuna Boxningsklubb
The noble art of self-defence

Succé i Nybörjarmästerskapen!

 

20-22/3 Var det dags för 2015 års upplaga av Nybörjarmästerskapen i Hallstahammar, bekväma 4 1/2 mil från Eskilstuna. Ebk bidrog med tre boxare.

Redan på fredagen var det dags för Tim ”Dynamite kid” Axberg. Eftersom det inte fanns någon mer anmäld i Tims klass, Junior B 56 kg, gjorde vi en chansning, och flyttade upp honom till 60 kg i stället. I och med det så blev det tre boxare i denna klass. Lotten föll på att Tim fick möta Alexander Carlsson-Musa, en jämnårig kille från IF Linnéa, i semifinal på fredagen. Hela 5 kg skilde boxarna åt, men det fick inte våran dynamit att backa en centimeter. Han markerade kraftigt från början att Alexander inte skulle få någonting till skänks. Med en tät tät gard, och ett krigarpsyke som överraskade de flesta, så tuggade Tim sig igenom ronderna. I den tredje fick han en oförklarlig räkning, men fortsatte kötta matchen ut. Tim gjorde sin hittills bästa match i karriären, men det räckte ändå inte mot den tyngre Musa, hade de varit i samma viktklass, hade nog utgången varit annorlunda. Ett MYCKET välförtjänt brons till Tim!

På lördagen var det dags för Biniam Tesfagabr att möta Kushtrim Gashi, en bekant från Gripen Cup -14, från Angered BC. Tyvärr visade det sig att Kushtrim varit väldigt hungrig sedan dagen innan, och missade invägningen med hela 2 kg, men han såg glad ut ändå. Vi var besvikna, men det innebar ju vinst, och väntande final på söndagen.

I sista matchen för dagen fick vi se Nermin ”Släggan från Montenegro” Hajdarpasic i ringen. Han fick möta Necirvan Taysun, från BK Masen. Nermin boxades mycket disciplinerat, och båda killarna visade upp fin teknik. Äntligen lyckades Släggan visa upp resultatet av all grundträning han lägger ner, och Taysun hade aldrig någon chans. Nermins bästa insats i ringen hittills, och han lyckades hålla sig ända till sista ronden från att kramas lite med sin motståndare! Ett snyggt guld Nermin!

På turneringens sista dag var det äntligen dags för ”Showtime” att få gå en match, finalen, mot en klass lättare Simon Enqvist från Sundsvalls BK. Benja gick in och kontrollerade sin match från början till slut, och gjorde precis så mycket som  han behövde. Simon var ingen dålig motståndare, men han lyckades aldrig sikta in sig på den rörliga Benja. Ebk:s andra guld var ett faktum!

En suverän insats från samtliga i detta mästerskap, tre medaljer av tre möjliga, vi ser dem alla som guld! Än en gång får vi känna oss otroligt stolta och lyckligt lottade, som fått tillbringa hela tre tävlingsdagar med våra duktiga ungdomar, ni är föredömen i vår sport!

Vi sammanfattar dessa dagar med en slogan, inspirerade av ”Dynamite kid”:

”EBK, VI BACKAR ENDAST NÄR VI TAR SATS!!”

 

T & K

 

Nybörjar-SM -15.

 

 

Följ oss på …
» Facebook

PRIS PER TERMIN:

  8 - 13 år400 kr
14 - 17 år600 kr
18 - +  år800 kr