Eskilstuna Boxningsklubb
The noble art of self-defence

Östsvenska del 2 i Eskilstuna.

150221 Hemma Mohammed

 

21 Februari var det dags för östsvenska diplomserien att gästa Eskilstuna igen.

36 Diplomare var anmälda till match, och 23 st till sparring. Ebk hade tre diplomare anmälda, och ett stort gäng till sparring.

Morgonen bjöd dessutom på en överraskning när 18 (!) st oanmälda diplomare dök upp från Bk Rapid i Västerås. Lite meckigt blev det så klart, men kul med stort intresse!

I dagens andra match var det dags för Ebk:s första deltagare Vairik Homan, att göra sin 4:de match i karriären. Han fick möta Valodia Ter-Tadeyosian från Botkyrka Bk. Vairik boxades avslappnat och med en fin gard, och lyckades behålla kylan även när motståndaren fick in några hårda smällar mot huvudet. Disciplinerat och med bra fotarbete, blev det 27 välförtjänta poäng, mot den duktiga, och mer varierade Valodia som fick 29. Vairiks bästa match hittills! Nu ska vi nöta mer slagserier!

I match nummer 5 var det dags för en debutant från Ebk, Hussein Al-Rubay skulle äntligen kliva in i ringen! För motståndet stod Johan Thelenis från Bk Rapid. Husse gick in iskall och skötte sig riktigt bra, fullt fokus och bra fötter. Tyvärr har Husse haft problem med att hans högra axel kan hoppa ur led, och en minut in i matchen visade det sig att även den vänstra kan hoppa som den vill, därmed var premiären över. Siffrorna skrevs till 9 – 9, och hade matchen gått full tid, så kunde det ha blivit riktigt bra! Här blir det mycket styrketräning, för att axlarna skall hålla sig på plats, så håller vi tummarna för att Husse får visa upp sig i fler ronder nästa gång!

Ebk hade ännu en debutant, Mohammed Kadiri, som gick i match nr 6. Motståndare var Jonas Bäckström från Köping, som skulle göra sin åttonde drabbning. Spända nerver och nervositet präglade Mohammeds inledning av matchen, och han hade därmed problem med att visa upp sin vanligtvis fina teknik. Näsan började även blöda tidigt och krävde en hel del uppmärksamhet av vår debutant. I slutet av andra, och i sista ronden började spänningen släppa, och vi fick se lite av den balans och kvicka slag, som vi bjuds på till vardags. Mohammed skrapade ihop 22 fina poäng, mot Jonas 24. Det här blir spännande i framtiden!

Efter 23 hastigt ihop-mekade, mycket fina diplommatcher, var det som vanligt dags för sparring.

Tim Axberg fick än en gång möta Andreas Palm från IF Linnéa, en southpaw som utvecklats mycket sen deras senaste möte. Detta blev nog dagens snyggaste drabbning, med väldigt fin boxning från båda killarna, riktigt bra träning för dem båda två!

Biniam Tesfagabr mötte Mattias Burman, också Linnéa. Benja visade upp en ny sida denna dag, Biniam 2.0, mera mat + mera styrketräning = Tyngre Benja med hårda slag, och nytt självförtroende! Härligt att se! Mattias som är debutant fick aldrig någon chans med sin boxning, och efter en rond tackade han för sig.

Fazlahmad Amiri är också en debutant från Ebk, som nu börjar bli färdig för att matcha. Han fick möta ännu en Linnéa-kille, Bosse Barksäter, även han debutant. Faz visade att han kunde hålla nerverna i styr, och hålla igång sitt snabba fotarbete, kombinerat med kvicka attacker och hårda slag. Nu väntar vi bara på en passande tävling för Faz att debutera i!

Farukh Ibraimov är en talangfull kille från Kazakstan som gästat Ebk en tid nu, även han börjar bli klar för att matcha, och denna dag testades han mot Noor Rafat Salem, från Köping. Farukh har visat stor potential på träningarna med en aning okonventionell stil. Den här dagen var dock inte en av hans mer lyckosamma. Kanske blev han lite överraskad av sina nerver, och föll in i en ny typ av attackboxning som vi inte har sett förut. Nu vet vi vad vi ska jobba på innan det är dags för matchdebut.

Nermin Hajdarpasic fick sparra mot Johan Lindeblad från Mjölby-Tranås. Johan är debutant och fick inte mycket att säga till om. Nermin visade bra balans och variation, och denna dag ville han slå mycket kroppslag, halvvägs in i andra ronden tackade Johan för sig. Nermin visar riktigt bra form just nu!

Det här var vår andra tävling på relativt kort tid, och även denna gång blev det riktigt lyckat! Stort tack till alla Ebk:are och föräldrar som hjälpte till under dagen, och tack till alla klubbar som gästade oss och bjöd på fina matcher.

Vi ses!

T & K

 

20150221 hemma

Följ oss på …
» Facebook

PRIS PER TERMIN:

  8 - 13 år400 kr
14 - 17 år600 kr
18 - +  år800 kr