Eskilstuna Boxningsklubb
The noble art of self-defence

Fem medaljer i Mellansvenska!

Mellansvenska -15

 

 

Helgen 11 – 12 April åkte vi till 2015 – års upplaga av Mellansvenska mästerskapen, Heby stod för arrangemanget.

Ebk bidrog med sin största trupp på MYCKET länge, med hela FEM boxare, tre matchare, och två diplomare.

 

I match nr sex i diplomringen gick första Ebk:are in, i form av Martin ”MIGHTY MOUSE” Byh. Han fick möta Linus Lind, från Örebro BK. Martin visade upp ett stort lugn, och självsäkerhet, och tog direkt initiativet i matchen. Med strålande fotarbete och snabba kontringar, styrde han sin motståndare matchen igenom. Martin visade att han har lyssnat och tagit till sig, allt som vi har övat på, och var föredömligt lyhörd till våra instruktioner under matchen. En fantastisk insats av ”Mighty Mouse” som gav självklara 3 -0 (26-25).

Ring A match nr 11, var det dags för Tim ”Dynamite kid” Axberg. För motståndet stod, en klass lättare, Artur Asatryan, (rankad etta efter seniorerna i sin viktklass), från Guldstadens BK. Första ronden boxades Tim väldigt avvaktande, och lät sin motståndare få utrymme för sin teknik, vilket renderade i en mindre uppsträckning i rondpaus. I rond två började han lyssna bättre, för att i den tredje verkligen släppa loss och göra skäl för sitt smeknamn! Där följde han upp sina attacker, och talade bestämt om att det var han som var ny mästare på tronen!   2 – 1 till ”Dynamite kid”!

I match nr 15 var det Biniam ”Showtime” Tesfagabrs tur att försvara Ebk:s färger. Han fick möta Simon Cross från Stockholms AIF. Simon är en riktigt hårt slående kille, som nyligen vann sina två matcher i Nybörjar-SM på TKO, och blev utnämnd till bästa senior. Benja gick in med fullt fokus på fotarbetet och att boxas på lång distans. Taktiken var rätt, och så länge han lyckades hålla sig i mitten, var det Benja som ägde med sin pricksäkerhet och balans. Motståndaren gjorde det som han var bra på, vilket var att försöka valla in ”Showtime” i hörnen, och veva med hårda krokar. Han lyckades ordentligt en gång i rond ett, och tvingade ner Benja på knä, med en räkning som följd. Benja visade ett stort krigarhjärta och gav aldrig upp, och med smarta låsningar, och outtröttligt fotarbete, fick han Simon frustrerad, ofokuserad och trött i rond tre. Lite för få slag från ”Showtime” gjorde dock att det blev förlust med 0 – 3, ett silver med guldkant !

Så var det dags för vår färskaste boxare i truppen, Mohammed Kadiri, som skulle göra sin blott fjärde diplommatch i karriären, och detta i ett mästerskap! Motståndare var den ganska långt mer erfarne Sardar Yuldashev, från Haninge BK. Mohammed inledde bra, med fina raka slag från lång distans. Sardar tilläts att slå mycket hårt, vilket fick vår kille att förivra sig, och i rond två kom han ofta för nära sin motståndare, på bekostnad av tekniken. Mohammed krigade tappert, men med sin låga rutin blev han överraskad och lite ställd av det hårda motståndet. Sardars boxning, som kanske mer hör hemma i riktig match, än diplom, klarade inte Mohammed av, men han gjorde en hedervärd insats som han ska vara stolt över! Resultatet blev 0 – 3 (riktigt fina 27-30) till Mohammed!

Sista men största Ebk:are ut, var Nermin ”Släggan från Montenegro” Hajdarpasic. Precis som i Nybörjar-SM fick han möta Necirvan Taysun från BK Masen. Nermin har ju tagit för vana att blanda och ge mellan kvaliteterna på sina insatser, sist var den lysande, denna gång fanns det en hel del mer att önska. Första ronden var riktigt bra, där boxades han med stor pondus, med hårda slag och serier från lång distans. I rond två började han dock mattas av ganska snart, med en avvaktande och stillastående boxning. I andra rondpausen fick den ofokuserade Nermin ett intensivt peptalk i ringhörnan, och rond tre inramades av glada tillrop från både tränare, klubbkamrater och publik. Sista minuterna genomfördes med viss möda, men med hedern i behåll, vinsten blev 2 – 1, och han försvarade därmed sin mästartitel från 2014!

Av 22 medverkande, så var Ebk femte bästa klubb! Vi ger oss själva med beröm godkänt för vår insats i detta mästerskap, och som vanligt är vi enormt stolta över våra killar, och att vi står, faller och vinner som ett lag!

Nu siktar vi mot Kelly Box Open om två veckor, och vi får fundera över vilka boxare som känns fit for fight efter detta mästerskap, det är möjligt att någon kan behöva lite längre vila än andra.

Vi ses vid ringside!

T & K

 

Följ oss på …
» Facebook

PRIS PER TERMIN:

  8 - 13 år400 kr
14 - 17 år600 kr
18 - +  år800 kr