Eskilstuna Boxningsklubb
The noble art of self-defence

Djärv satsning i Gävle.

Benja 150214

 

På självaste alla hjärtans dag, 14/2, var det dags för nästa utmaning för Ebk:s boxare.

Denna gång gick resan till Gävle, efter inbjudan från Bk Falken.

I höstas mötte vår Tim Axberg, Mohammed Abdirisac från Falken, men efter nyår när Tim blev junior, så får de enligt AIBA:s regler inte längre mötas. Lösningen fick bli en uppvisningsmatch.

Mohammed har utvecklats mycket sen i höstas, och bjöd på ett annat motstånd än sist. I stället för att backa undan och mest ligga defensivt, så stod han kvar och försökte ta initiativet. Men ”Dynamite kid” lyckades som vanligt utnyttja sin fina kontringsboxning med bestämda attacker, och han har hittat tillbaka till sitt snabba fotarbete. Även Tim fortsätter utvecklas hela tiden, både tekniskt och fysiskt, men även mentalt. Han uppvisar stort självförtroende, lugn, och fokus, både under uppvärmning, match och allt runt omkring. En mycket bra insats!

Näste Ebk:are till rakning, både bildligt, och än en gång bokstavligt, var Biniam ”Showtime” Tesfagabr. I sin första Senior B-match skulle Benja få sin största utmaning hittills.  Han fick möta Reza Ghalami, från Upsala IF, 20 år och 68 kg tung, att jämföra med Benjas 61! Väl i ringen, kunde man inte tro att det skilde så många kilon. Då ”Showtime” utnyttjade sina fantastiskt snabba fötter och vältajmade undanglidningar, fick han sin motståndare att mest slå i luften. Vi har jobbat mycket på att Benja skall undvika att bli fast mot repen, och han har börjat spendera en hel del tid i gymmet, det har verkligen gett resultat! Så glädjande att se! ”Showtimes” första 3-minuters ronder var över, nästan oberörd, och ännu ett snyggt 3-0-resultat i boken!

Även Nermin var med på denna resa, men tyvärr fick han ingen motståndare den här gången heller. Trots detta visar han upp ett härligt humör och är en fantastisk lagkamrat, som stöttar, hjälper och hejar på sina klubbkamrater. Med honom i sällskapet så blir det aldrig tråkigt, och det är definitivt ingen risk att någon somnar i bilen. Tack Nermin för att du är en sån bra kompis!

Ännu en häftig tävlingsdag med våra härliga ungdomar i Ebk, tack till Bk Falken för en bra tävling, med skön stämning, vi kommer gärna igen!

Ses!

// T & K

 

Gävle 150214

Följ oss på …
» Facebook

PRIS PER TERMIN:

  8 - 13 år400 kr
14 - 17 år600 kr
18 - +  år800 kr