Eskilstuna Boxningsklubb
The noble art of self-defence

Diplom i Nyköping.

20150314 Axel

 

14/3 Var det dags att åka på diplomtävling i Nyköping.

Med på resan var Husse, Mohammed, Axel, Faz och Nermin.

Först upp i ringen för Ebk:s räkning var vår debuterande Axel Agnesten, född -03. Han fick möta Mike Malmberg från Gripen Bk, även han född -03, men hela 9 matcher rikare! Axel, som var nervös, började spänt, och hade svårt att hitta distansen. Men i rond två och tre blev han lite modigare, och lyckades kontra in sin raka höger flera gånger. 19 fina poäng skrapade han ihop mot Mikes 21.

Efter en stunds vila så fick Axel chansen igen, denna gång mot Tommy Almkvist, -01, från Nyköping Bs, som gått 5 matcher tidigare. Nu fick vi se en helt annan Axel, när mycket av premiärnerverna hade släppt så började även fotarbetet komma igång. Han slappnade av mer i axlarna, slagen blev rappare och högern satt som en smäck flera gånger. Poängen blev också högre, 21 st, mot Tommys 23. Bra jobbat Axel!

Sedan var det dags för Mohammed att möta den rutinerade Wiktoria Kettil från Tifa Bc, som trots att hon är tre år yngre, redan skulle gå sin 54:de match! Mohammed med sina långa armar, och fina slagteknik, var tvungen att hålla igen lite för att det inte skulle bli för hårt. Då fick han i stället visa upp en mycket behärskad och fin boxning från lång distans, helt enligt våra instruktioner. 26 Tjusiga poäng blev belöningen, mot Wiktorias 28.

Nästa Ebk:are var Hussein, som var redo för ett nytt försök efter att axeln hoppade ur led senast på hemmaplan. För motståndet stod Tim Sjöström, en -00:a, som gått 17 matcher, varav senaste i diplom-SM. För att vara rädd om axlarna fick Husse order om att koncentrera sig på raka slag, och jobba med fötterna. Planen fungerade och axlarna höll sig på plats! Poängen blev 23, mot den duktiga och mer varierade Tims 30. Nu vet vi att kroppen håller, så nu är det bara att repetera in serier, och sluta flaxa med garden, så kommer poängen att öka hädanefter!

Direkt efter Husse så var det än en gång dags för Mohammed att kränga på sig en svettig hjälm. Nu fick han möta Mohammed Ibrahimi från Gripen Bk. Nu fick vår kille släppa loss slagen lite mer, och visade upp en hel del fina serier, även fotarbetet flöt på mer, och det var Ebk:aren som styrde matchen. Siffrorna blev 27-23, grattis Mohammed!

Efter matcherna, så fick Faz sparra mot Fredrik Åberg från Nyköping. Det blev en bra runda, där Faz visade ytterligare framsteg, framför allt ett hårt psyke, han backar aldrig ur en närkamp! Lite brister fortfarande i balans och gard, men det fortsätter vi jobba på!

Det var ännu en trevlig resa med våra härliga ungdomar, med fina stabila insatser från samtliga, även Nermin som än en gång följde med endast som support till sina yngre klubbkamrater, och Stefan (pappa Axel) som var chaufför.

Tack!

T & K

 

20150314 Mohammed

Följ oss på …
» Facebook

PRIS PER TERMIN:

  8 - 13 år400 kr
14 - 17 år600 kr
18 - +  år800 kr