Eskilstuna Boxningsklubb
The noble art of self-defence

BK Kelly Box Open 2015

 

 

25-26 April drog vi till Örebro för att delta i Kelly Box Open.

Vi hade med oss tre krigare, Nermin, Biniam och Tim. På pappret såg det ut att kunna bli en riktigt skoj turnering,

med motståndare för alla våra boxare i deras egen viktklass för en gångs skull.

Väl på plats stod det klart att så inte var fallet, hela fyra (4) sena strykningar, gjorde att det såg ut som att varken Benja eller Nermin skulle få några matcher.

Först ut var Tim ”Dynamite kid” Axberg, som var den enda som fick match i sin klass. För motståndet stod Anthon Lööw-Åberg, Bålsta Bk, född -97. En rutinerad kille som deltagit i både SM för juniorer och diplom.

Tim var inställd på action från första stund, och tog omedelbart initiativet i matchen. Med bestämda attacker och sin vana trogen, en mycket tät gard, behöll han kommandot matchen igenom. Anthon var en riktigt duktig kille, men fick mest förlita sig på sin kontringsboxning, varav de flesta, i våra ögon, landade på Tims stabila gard.

Tyvärr så var vår uppfattning av matchen tydligen en helt annan än domarnas, och det blev en snöplig förlust för Tim.  Men vi står fast vid vår åsikt, och det är den vi tar med oss från denna match. Stabilt Tim!

I avsaknad av motståndare för Benja i 60-kilos klassen, och med alternativet att bli utan match, så satsade vi i stället friskt! Benja fick gå upp två (2) viktklasser, till 69 kilo! På söndagen fick han kliva upp i ringen mot Biarslan Askerkhanov, född -90, från KK All Round.

Vi har sett tidigare att ju svårare och tyngre motståndare Benja möter, desto bättre boxas han, den här gången var inget undantag, det var ”Showtime” i tre ronder! På lätta fötter och med snabba slagserier, och rullningar som fick motståndaren att oftast slå hål i luften, gav han aldrig Biarslan en chans att komma in i matchen.

Vi vågade friskt och vann med solklara 5-0, därmed är ordningen återställd i Benjas bok!

Med detta var halvsäsongen för matchboxarna över, vi är nöjda över våra boxares insats i denna cup, men ”oroade” över tendensen inom svensk amatörboxning, med fler och fler strykningar med kort varsel inför alla tävlingar.

Det drabbade oss denna gång genom att Nermin inte fick någon motståndare, och vi tvingades till en stor chansning för att Benja skulle få en match, men många andra klubbar och boxare var också drabbade.

Vi hoppas att seriösa klubbar och SBF kan komma fram till någon lösning på detta problem till höstsäsongen,

annars kommer svensk amatörboxning få svårt att överleva i framtiden.

 

Box on!

T & K

 

Benja Kelly

 

Följ oss på …
» Facebook

PRIS PER TERMIN:

  8 - 13 år400 kr
14 - 17 år600 kr
18 - +  år800 kr